Kleiner / Groter tekst

Links

toegang-tot-hulpmiddelen Toegang tot hulpmiddelen. Tips en aanbevelingen voor doeltreffend(er) en snel(ler) afhandelen

Heeft u (langdurige) zorg ? Op www.hoeverandertmijnzorg.nl vindt u informatie van de overheid over welke rechten u heeft bij de overgang naar de nieuwe zorg.

Voor de laatste informatie over de decentralisaties Awbz/Wmo, Participatiewet en Jeugdwet kunt u terecht bij de website www.samensterkinderegio.nl

gemeente molenwaard
Via deze link komt u direct bij het Wmo-gedeelte van de gemeentelijke website.

www.meeav.nl
MEE ondersteunt mensen met een beperking, bijvoorbeeld een verstandelijke of lichamelijke beperking, chronische ziekte, een vorm van autisme, ontwikkelingsachterstand of niet aangeboren hersenletsel. En ondersteunt vrijwilligers en mantelzorgers.

www.gehandicaptenparkeerkaart.nl
Deze site geeft duidelijkheid over het parkeren met een Gehandicaptenparkeerkaart in de diverse gemeentes in Nederland.Per gemeente verschilt namelijk het parkeerbeleid t.a.v. bezitters van een Gehandicaptenparkeerkaart.

www.ongehinderd.nl

Ongehinderd leven…zorgeloos genieten.Dat is waar ongehinderd.nl voor staat. Zij geven informatie over toegankelijkheid van gebouwen. Zonder ingewikkelde lijsten, moeilijke pictogrammen of lange teksten. Ze filteren de locaties op jouw voorkeur en je leest alleen de informatie die jij wenst. Dat is wel zo fijn en gemakkelijk.

www.zedje.nl
Zedje is vanaf 1994 adviesorgaan voor het gehandicaptenbeleid van de gemeenten Giessenlanden en Zederik.

www.regelhulp.nl
Wegwijzer van de overheid naar zorg en ondersteuning

www.goedvertegenwoordigd.nl/
De Landelijke Vereniging Mentorschap Netwerk Nederland (MNN) en de Beroepsvereniging van Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders (BPBI) hebben gezamenlijk een website ontwikkeld. Hierop worden nuttige tips en informatie gegeven en vragen beantwoord over wettelijke vertegenwoordiging van cliënten, zoals ‘Wat houdt wettelijke vertegenwoordiging in?’ of ‘Wanneer is het noodzakelijk hierin iets te regelen?’ Een aanrader om eens naartoe te surfen.

www.respijtwijzer.nl/
de site informeert over de diverse mogelijkheden van respijtzorg en evt daaraan verbonden kosten.

www.zorgwijzer.nl/faq/wmo
uitgebreid kennisdossier over de WMO (taken gemeente, wijzigingen en aanvraagprocedure)